Johan Baert
How do you make sparks fly? Sparks for charity
Isabel
We blijven ons inzetten tijdens corona Wij van Cunina zetten ons elke dag ng meer (als dat al kan) in om een helpende hand te bieden in onze partnerlanden, die vreselijk getroffen worden door deze crisis. Daar zaten ze al langer in overlevingsmodus, maar nu is het extreem problematisch. Want geen werk betekent daar geen geld. Mensen zitten in quarantaine in krotten, op elkaar gepakt, zonder eten, toiletten of stromend water, een ware broeihaard voor ziektes, virussen, huiselijk geweld en alcoholmisbruik. Blijf in uw kot krijgt daar een wel erg wrange nasmaak: die mensen leven al in een kot. We zijn dan ook erg dankbaar dat jullie ons in deze tijden zelfs extra steunen! Voor deze kansarme kinderen is onderwijs de weg uit de vicieuze cirkel van armoede, en kunnen ze hun droom van een diploma en een betaalde job waarmaken. Wij willen onze duizenden Cunina-kinderen die droom, die hoop blijven geven, want net nu is mogen dromen zo belangrijk, is hoop mogen koesteren cruciaal.
Vanessa Kersemans
Charities - SD Worx Fund
Mijn goede doelen werden gekozen Naast mijn werk bij SD Worx ben ik ook nog psychotherapeut in bijberoep en zet ik mij in die hoedanigheid als vrijwilliger in voor een paar goede doelen. Toen we zelf goede doelen naar voor mochten schuiven, heb ik dus niet getwijfeld. Vandaag kwam dan het overzicht van de uitgekozen doelen en ik was zo blij dat ik de namen van mijn twee vzw's ertussen zag staan. Zij kunnen alle hulp gebruiken en zeker in deze onzekere tijden is mentaal welzijn ook voor zij die geen toegang hebben tot het reguliere aanbod van groot belang. Ik ben trots om bij SD te werken en trots om vrijwilliger te zijn bij Tejo en Touw, die nu op deze manier ook wat met elkaar verbonden zijn.
Peter s'Jongers
Charities - SD Worx Fund
Een laptop voor een leven Protime doneerde 26 gebruikte laptops aan Ohana (een CAW Antwerpen deelwerking). Ohana is opvangtehuis voor moeders en kinderen die slachtoffer zijn van interfamiliaal geweld. Door de corona-crisis dreigden de kinderen opgezadeld te worden met een leer- en sociale achterstand omdat ze geen toegang hadden tot digitale leerplatformen. Dankzij deze donatie heeft elk kind zijn eigen PC en is hiermee digitaal verbonden met de school, klasgenootjes en vrienden. Protime IT dienst maakte de laptops opnieuw gebruiksklaar en marketing medewerkers zorgden voor de levering. Meer info https://www.protime.be/nl-be/nieuws/een-laptop-voor-een-leven Ook in de pers : https://www.hln.be/in-de-buurt/aartselaar/softwarebedrijf-protime-schenkt-26-laptops-aan-kwetsbare-gezinnen~a7b9dd58/
Linsey Loridon
Charities - SD Worx Fund
A DAYSHOT FROM THE SME PROTIME TEAM @HOME A DAYSHOT FROM THE SME PROTIME TEAM @HOME